Upisi u najbolje autoškole

kvalitetna edukacija i vrhunski rezultati prilikom polaganja vozačkog ispita

 

Prva pomoc / Gubitak svijesti

Opišite postupak prve pomoći kod osobe koja je u dugotrajnoj besvjestici.

IMG_7224.jpg
IMG_7423.jpg
IMG_7374.jpg
hitne_slizbe.jpg
IMG_7376.jpg
IMG_7379.jpg
IMG_7379-1635191830.jpg
Prilikom dolaska na mjesto nesreće potrebno je provjeriti sigurnost. Nakon provjere sigurnosti pristupamo primarnom pregledu osobe koji uključuje provjeru životnih funkcija (disanje, puls i velika krvarenja). Nakon što utvrdimo da osoba ima puls potrebno je provjeriti disanje tako da zabacimo unesrećenom glavu u iza, prislonimo svoje lice u blizini njegovih usana s pogledom usmjerenim na prsni koš (trajanje provjere do 15 sekundi). Nakon što smo utvrdili da je osoba u besvjesnom stanju potrebno je pozvati hitnu pomoć (ili reći nekome od prisutnih da pozove) i staviti osobu u bočni položaj . Bočni položaj započinjemo sa stavljanjem ruke unesrećenog na pod (kut od 90 stupnjeva), drugu ruku unesrećenog prisloniti mu na lice te je sa svojom rukom pridržavati, s našom slobodnom rukom, unesrećenom savijemo nogu u koljenu te ga povlačenjem prebacimo na bok. Nakon što je unesrećeni stavljen u stabilan bočni položaj, potrebno ga je utopliti te izvršiti sekundarni pregled. Uz unesrećenog je potrebno ostati do dolaska hitne pomoči te konstantno provjeravati disanje i puls.

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.