Upisi u najbolje autoškole

kvalitetna edukacija i vrhunski rezultati prilikom polaganja vozačkog ispita

 

Prva pomoc / Gubitak svijesti

Opišite postupak kod vanjske masaže srca.

Vanjska masaža srca je postupak prve pomoći koji iziskuje brzinu i vještinu pružatelja pomoći te je svaka sekunda od iznimne važnosti. Kada uočimo da osoba leži besvijesti, potrebno je primarnim pregledom utvrditi dali ona diše te radi li joj srce. Ako osoba diše i radi joj srce započinjemo s postupkom stavljanja osobe u bočni položaj, ako osoba ne diše te joj ne radi srce potrebno je započeti s postupkom reanimacije, vanjske masaže srca te OBAVEZNO ZOVEMO HITNU POMOĆ. Dođemo do osobe te kleknemo u ravnini s prsnim košem. Masažu srca započinjemo s postavljanjem sklopljenih šaka na sredinu prsne kosti unesrećenog. Šake trebaju biti preklopljene jedna preko druge te zadebljani dio donje šake stavljamo na prsni koš. Potrebno je cijelu težinu tijela usmjeriti u šake tako da su nam ramena postavljena u ravnini s prsima osobe, laktovi izravnati. Nakon što se pravilno pozicioniramo iznad unesrećenog, započinjemo s masažom srca. Pritisak je potrebno prilagoditi tjelesnoj građi unesrećenog ( pritisak 5 do 6 cm u prsni koš) te je potrebno napraviti 100 do 120 pritiska u minuti. Postupak ponavljamo do dolaska hitne pomoći.

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.