Upisi u najbolje autoškole

kvalitetna edukacija i vrhunski rezultati prilikom polaganja vozačkog ispita

 

Prva pomoc / Akcidentalna stanja

Što su kemijske ozljede i kako se pruža prva pomoć?

Kemijske ozljede su ozljede koje su nastale djelovanjem korozivnog sredstva (kiselina, lužina, soli teških metala,…) na kožu. Kemijske ozljede su vrlo ozbiljne i zahtijevaju hitno zbrinjavanje u bolnici. Kod zbrinjavanja kemijskih ozljeda moramo posebno paziti na sebe kako se korozivno sredstvo koje je došlo u kontakt sa ozlijeđenim ne bi došlo u kontakt s našom kožom. Obavezno moramo koristiti zaštitna sredstva i pažljivo rukovati s bilo kojim predmetom koji je bio u kontaktu sa korozivnim sredstvom. Postupak prve pomoći započinje sa smirivanjem i bodrenjem ozlijeđene osobe. Moramo ukloniti svu odjeću koja je natopljena korozivnim sredstvom (PAZIMO NA VLASTITU ZAŠTITU!). Dio tijela koji je ozlijeđen treba isprati vodom više puta kako bismo čim prije otklonili čim veću količinu korozivnog sredstva. Ozlijeđenu osobu stavljamo u udoban ležeći ili sjedeći položaj (ovisno o mjestu ozljede), ranu pokrijemo sterilnim materijalom (Aluplast) te lagano (rahlo) zamotamo. Ako je potrebno može se izvršiti imobilizacija određenog dijela tijela kako bi se smanjilo pomicanje a samim time bol i mogućnost infekcije. Osobu trebamo zaštiti od hladnoći i topline te joj vlažiti usne sve do dolaska hitne pomoći.

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.