Upisi u najbolje autoškole

kvalitetna edukacija i vrhunski rezultati prilikom polaganja vozačkog ispita

 

Prometni propisi i pravila / Znakovi u prometu

Kako ćete postupiti u situaciji prikazanoj na slici?


	Kako ćete postupiti u situaciji prikazanoj na slici?
voziti što bliže uzdužnoj crti na kolniku
prilagoditi brzinu vožnje polumjeru zavoja i preglednosti
voziti što bliže desnom rubu kolnika

Informacije

Znak "zavoj u desno" (A09) označuje približavanje zavoju koji je opasan po svojim osobinama ili zbog nedostatka vidljivosti. Od vozača se očekuje da na vrijeme, dakle, prije nailaska na zavoj, prilagodi brzinu vožnje polumjeru i preglednosti zavoja. Sve radnje mora izvoditi bez naglih pokreta upravljačem ili naglog kočenja. U zavoju je važno predviđati moguće pogreške vozača vozila iz suprotnoga smjera koji sijeku zavoje. K bi se izbjegla mogućnost nastanka opasnog frontalnog sudara, vozač treba pomaknuti svoje vozilo bliže desnom rubu kolnika. Prije nailaska na zavoj vozač treba do polovice zavoja prilagoditi brzinu (smanjiti), a od polovice zavoja postupno pojačavati pritisak na papučicu akceleratora(dodavati gas). Takvim načinom vožnje smanjujemo utjecaj centrifugalne sile i osiguravamo sigurniji prolazak vozila zavojem.

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.