Upisi u najbolje autoškole

kvalitetna edukacija i vrhunski rezultati prilikom polaganja vozačkog ispita

 

Prometni propisi i pravila / Vožnja izvan naselja

Kako treba postupiti vozač vozila nakon pretjecanja kako bi ponovno zauzeo položaj vozilom u desnoj prometnoj traci?

bez ometanja ili ugrožavanja vozila koje se pretječe
u blagom luku se vratiti u desnu prometnu traku
u oštrom luku se vratiti u desnu prometnu traku

Informacije

Postupak pretjecanja izvodimo: 1. gledati da li nailaze vozila iz suprotnoga smjera i procijeniti brzinu vozila koje se pretječe i preglednost ceste, 2. provjeriti uvjete iza svoga vozila (unutarnje zrcalo, vanjsko i lijevi mrtvi kut) i uključiti lijevi pokazivač smjera, 3. prestrojiti vozilo središnjoj uzdužnoj crti i gledati ispred kako bi se uvjerili da kako vozilo ispred ne kreće u postupak pretjecanja ili skretanja ulijevo, 4. po potrebi upozoriti vozača o namjeri pretjcanja (noću svjetlosni, a danju zvučni signal), 5. prestrojiti se u lijevu prometnu traku, 6. prilikom prolaska uz vozilo paziti na potreban razmak i ako smo povećavali brzinu kretanja promijeniti stupanj prijenosa kada smo uz vozilo, 7. kada u unutarnjem zrcalu ugledamo vozilo koje smo pretjecali u blagom luku se vratiti u desnu prometnu traku bez ugrožavanja ili ometanja tog vozila, 8. završetkom pretjecanja ugasiti lijevi pokazivač smjera (nismo dužni dati desni pokazivač smjera);

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.