Upisi u najbolje autoškole

kvalitetna edukacija i vrhunski rezultati prilikom polaganja vozačkog ispita

 

Prometni propisi i pravila / Vožnja izvan naselja

Kako ćete postupiti kada namjeravate pretjecati u situaciji kao što je prikazana na slici?


	Kako ćete postupiti kada namjeravate pretjecati u situaciji kao što je prikazana na slici?
procijeniti duljinu i preglednost ceste
voziti na što većem razmaku iza vozila koje se namjerava pretjecati
procijeniti kojom brzinom vozi vozilo ispred

Informacije

Postupak pretjecanja izvodimo na slijedeći način: 1. gledamo nailaze li vozila iz suprotnoga smjera i procijenjujemo brzinu vozila koje se pretječe i preglednost ceste, 2. provjeravamo uvjete iza svoga vozila (unutarnje zrcalo, vanjsko i lijevi mrtvi kut) i uključujemo lijevi pokazivač smjera, 3. prestrojimo vozilo središnjoj uzdužnoj crti i gledamo ispred kako bi se uvjerili da kako vozilo ispred ne kreće u postupak pretjecanja ili skretanja ulijevo, 4. po potrebi upozorimo vozača o namjeri pretjcanja (noću svjetlosni, a danju zvučni signal), 5. prestrojimo se u lijevu prometnu traku, 6. prilikom prolaska uz vozilo pazimo na potreban razmak i ako smo povećavali brzinu kretanja, promijenimo stupanj prijenosa kada smo uz samo vozilo, 7. kada u unutarnjem zrcalu ugledamo vozilo koje smo pretjecali, u blagom luku se vratimo u desnu prometnu traku bez ugrožavanja ili ometanja tog vozila, 8. završetkom pretjecanja gasimo lijevi pokazivač smjera (nismo dužni dati desni pokazivač smjera).

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.