Upisi u najbolje autoškole

kvalitetna edukacija i vrhunski rezultati prilikom polaganja vozačkog ispita

 

Prometni propisi i pravila / Uočavanje prometnih uvjeta i situacije

Što utječe na uočavanje prometne situacije tijekom vožnje u situaciji prikazanoj na slici?


	Što utječe na uočavanje prometne situacije tijekom vožnje u situaciji prikazanoj na slici?
vrsta prometnog znaka
snaga automobila kojim vozač upravlja
brzina vožnje

Informacije

Percepcija podrazumijeva složeni psihički proces doživljavanja predmeta i pojava u cjelini. Kvalitete pecepcije prometnog znaka ovisi o: o udaljenosti s koje se uočava, o sposobnostima vozača, o uočljivosti, o brzini vožnje. Neovisno o snazi vozila sva vozila mogu voziti propisno i pravilno, što naravno ovisi o vozaču. Što je prometni znak veći, lakše ga je uočiti, tako su nam znakovi na cestama izvan naselja većih dimenzija nego u naseljenom mjestu. Promjenjivi prometni znakovi ili znak osvjetljen vanjskim izvorom svjetla bolje se registriraju sa veće udaljenosti, a posebno za smanjene vidljivosti ili noću. U odnosu na vrstu prometnog znaka najbolje se uočavaju znakovi opasnosti i izričitih naredbi, a u odnosu dan ili noć, u pravilu se bolje uočavaju noću.

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.