Upisi u najbolje autoškole

kvalitetna edukacija i vrhunski rezultati prilikom polaganja vozačkog ispita

 

Prometni propisi i pravila / Uočavanje prometnih uvjeta i situacije

Što osobito smanjuje vozačevu sposobnost uočavanja prometne situacije tijekom vožnje noću u situaciji prikazanoj na slici?


	Što osobito smanjuje vozačevu sposobnost uočavanja prometne situacije tijekom vožnje noću u situaciji prikazanoj na slici?
zaslijepljenost svjetlima vozila koja dolaze u susret
zaslijepljenost svjetlećim prometnim znakovima
zaslijepljenost pozicijskim svjetlima vozila koje vozi ispred

Informacije

Tijekom vožnje često se mijenjaju promjeti uvjeti, osobito ako dođe do promjene intenziteta svjetlosti i uvjeta vidljivosti. Prilagodba oka na svjetlost ili tamu traje od par sekundi pa do sat vremena, odnosno toliko je potrebno oku kako bi se postigla maksimalna osjetljivost oka na svjetlost. Vožnjom noću dolazi do zaslijepljenosti od svjetla vozila koja dolaze iz suprotnog smjera, što smanjuje sposobnost uočavanja. Vozač ne smije gledati u svjela iz suprotnog smjera već pratiti desni rub kolnika gdje se kreću najugroženiji sudionici u prometu, pješaci i biciklisti.

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.