Prometni propisi i pravila / Prometna pravila

Zbog čega u situaciji prikazanoj na slici morate propustiti bijeli automobil?


	Zbog čega u situaciji prikazanoj na slici morate propustiti bijeli automobil?
zbog toga što nailazi s desne strane
zbog toga što se kreće cestom s prednošću prolaska
zbog toga što se nalazite na sporednoj cesti

Informacije

Sudionici u prometu dužni su postupati u skladu s prometnim znakovima postavljenim na raskrižju. Vozila koja se kreću po cesti s pravom prednosti (deblja linija na dopunskoj ploči) imaju prednost, bez obzira napuštaju li tu cestu ili se dalje kreću tom cestom. Između vozila na cesti s pravom prednosti kao na slici vrijedi pravilo desne strane, kao i između vozila koja se kreću na sporednoj cesti (tanke linije). Na raskrižju cesta iste važnosti ili u susretu s drugim vozilom vozač je dužan propustiti vozilo koje nailazi s njegove desne strane.

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.