Prometni propisi i pravila / Prometna pravila

Zbog čega ste u situaciji kada je na semaforu upaljeno žuto trepteće svjetlo, kao na slici, dužni propustiti motocikl?


	Zbog čega ste u situaciji kada je na semaforu upaljeno žuto trepteće svjetlo, kao na slici, dužni propustiti motocikl?
zbog toga što nailazi s moje desne strane
zbog toga što se kreće cestom s prednošću prolaska
zbog toga što vozilom nailazite na sporednu cestu

Informacije

Vozač vozila koje skreće ulijevo dužan je propustiti vozilo koje, dolazeći iz suprotnog smjera, zadržava smjer svojeg kretanja ili skreće udesno, osim ako postavljenim prometnim znakom nije drukčije određeno. Vozač koji ulazi vozilom na cestu koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska dužan je propustiti sva vozila koja se kreću tom cestom. U situaciji na slici semafor je izvan funkcije (žuto trepteće svjetlo), nailaskom na prometni znak "raskrižje s cestom s prednošću prolaska" dužni smo poropustiti motocikl koji vozi cestom s prednošću prolaska, i voziti prije autobusa jer autobus skreće ulijevo.

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.