Upisi u najbolje autoškole

kvalitetna edukacija i vrhunski rezultati prilikom polaganja vozačkog ispita

 

Prometni propisi i pravila / Prometna pravila

Zašto vozači u situaciji prikazanoj na slici za kretanje vozila mogu koristiti prometnu traku koja se ne prostire uz desni rub kolničke trake?


	Zašto vozači u situaciji prikazanoj na slici za kretanje vozila mogu koristiti prometnu traku koja se ne prostire uz desni rub kolničke trake?
zato što to propis dopušta
zato što svojom vožnjom ne ometaju vozila koja se kreću iza njih
zato što ne mogu razviti brzinu veću od 40 km na sat

Informacije

Na cesti u naselju s kolnikom na kojem za promet vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene prometne trake vozač se može za kretanje svojeg vozila koristiti i prometnom trakom koja se ne nalazi uz desni rub kolnika ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza njegovog vozila. Ova odredba se ne odnosi na vozače teretnog automobila čija je najveća dopuštena masa veća od 3.500 kg, vozače vozila koja na ravnoj cesti ne mogu razviti brzinu veću od 40 km/h i na vozače mopeda, traktora, radnog stroja i motokultivatora, osim na dijelu ceste ispred raskrižja ili drugog mjesta na kojem vozila skreću lijevo. Vozači se na takvim prometnicama kreću desnom prometnom trakom, a kada naiđu na sporija vozila prolaze ih sa lijeve strane i nikako na tim cestama nije dozvoljena slalom vožnja.

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.