Prometni propisi i pravila / Prometna pravila

Što se ne smije činiti vozilom na cesti u situaciji prikazanoj na slici?


	Što se ne smije činiti vozilom na cesti u situaciji prikazanoj na slici?
polukružno okretati vozilo i kretati se vozilom unatrag
pretjecati druga vozila
požurivati vozila ispred sebe davanjem svjetlosnih i zvučnih znakova

Informacije

Na brzoj cesti vozač ne smije zaustavljati ni parkirati motorno vozilo, osim na površinama izvan kolnika koje su za to posebno uređene i obilježene. Na brzoj cesti vozač ne smije polukružno okretati vozilo, prelaziti iz trake u traku (slalomska vožnja), pretjecati zaustavnim trakom,ne držati potreban razmak, požurivati vozila ispred sebe svjetlosnim ili zvučnim znakom, niti se kretati vozilom unatrag, osim na površinama izvan kolnika koje su za to posebno uređene. Vozač na brzoj cesti ne smije izvoditi bilo kakvu radnju kojom bi ugrožavao ili dovodio u opasnost druge sudionike u prometu.

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.