Prometni propisi i pravila / Prometna pravila

Što morate učiniti prije svakog mijenjanja prometne trake?

upozoriti druge sudionike u prometu uključivanjem svih pokazivača smjera
upozoriti druge sudionike u prometu dajući im znak pokazivačem smjera
upozoriti vozača vozila ispred naizmjeničnim paljenjem dugih i kratkih svjetala

Informacije

Mjenjanje prometne trake je prelaženje vozilom iz jedne u drugu prometnu traku za promet u istom smjeru radi prestrojavanja ili bržeg kretanja. Mijenjanje prometne trake ponekad se obavlja ubrzavanjem ili usporavanjem, vodeći brigu o brzinama, položaju i smjeru vozila u prometnim trakama i uvjetima za sigurno obavljanje radnje. Mjenjanje prometne trake vozač je dužan obaviti s pravovremenom najavom uz pomoću pokazivača smjera.

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.