Upisi u najbolje autoškole

kvalitetna edukacija i vrhunski rezultati prilikom polaganja vozačkog ispita

 

Prometni propisi i pravila / Prometna pravila

Kako ćete postupiti ako ste pred raskrižjem i vozilom ste zauzeli prometnu traku kojom ne namjeravate proći kroz raskrižje?

možete promijeniti prometnu traku dok je na semaforu crveno svjetlo
možete promijeniti prometnu traku kada vozilom uđete u raskrižje
morate nastaviti vožnju u smjeru koji određuju oznake na kolniku za prometnu traku u koju ste se prestrojili

Informacije

Vozač se mora približavati raskrižju s povećanim oprezom iz više razloga: kako bi na vrijeme uočio sve sudionike u prometu sa kojima je u doticaju, utvrdio način na koji je uređeno raskrižje (uočio prometne znakove) i uočio kakvo je raskrižje, kako bi zauzeo položaj u prometnoj traci kojom namjerava proći kroz raskrižje, prilagodito brzinu uvjetima da se može po potrebi pravovremeno zaustaviti prije raskržja ili kako bi sigurno nastavio kroz raskrižje. Mjenjanje prometne trake ne smije se izvoditi preko obilježenog pješačkog prijelaza, u raskrižju ili u samoj blizini kada je to zabranjeno oznakama na kolniku. Velika opasnost prilikom mjenjanja prometne trake nastaje zbog neprovjeravanja "mrtvog kuta" (pregled preko ramena), pri čemu se može dogoditi da vozač bočnom stranom vozila udara u vozilo u prometnoj traci pored. Ulaskom u prometnu traku koja ima određen smjer kroz raskrižje vozača obvezuje da nastavi kroz raskrižje u smjeru koji određuju oznake na kolniku.

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.