Upisi u najbolje autoškole

kvalitetna edukacija i vrhunski rezultati prilikom polaganja vozačkog ispita

 

Prometni propisi i pravila / Prometna pravila

Kada je vozač dužan obilježiti svoje vozilo posebnim znakom za označavanje vozila zaustavljenog na kolniku (sigurnosni trokut) u situaciji prikazanoj na slici?


	Kada je vozač dužan obilježiti svoje vozilo posebnim znakom za označavanje vozila zaustavljenog na kolniku (sigurnosni trokut) u situaciji prikazanoj na slici?
kada je bio prisiljen vozilo zaustaviti na mjestu ili dijelu ceste gdje je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje
kad je zaustavljen na nogostupu ili mjestu rezerviranom za vozila osoba s invaliditetom
kad je vozilo zaustavljeno na kolniku na mjestu gdje ga vozači vozila koja nailaze ne mogu ili teško mogu pravodobno uočiti

Informacije

Vozač je dužan motorno ili priključno vozilo, osim mopeda, motocikla bez bočne prikolice, motornih tricikala, lakih četverocikla i četverocikla koje je zaustavljeno na kolniku, obilježiti posebnim znakom kojim se označava zaustavljeno vozilo na kolniku (sigurnosni trokut) i to: 1) kad je bio prisiljen svoje vozilo zaustaviti na mjestu ili dijelu ceste gdje je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, 2) kad je vozilo zaustavljeno na kolniku na takvom mjestu ili u takvim vremenskim prilikama da ga vozači vozila koja nailaze istim smjerom ne mogu ili teško mogu pravodobno uočiti, 3) na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila. Sigurnosni trokut postavlja se na kolnik iza zaustavljenog vozila, u okomitom položaju i na dovoljnoj udaljenosti koja na cesti izvan naselja ne može biti manja od 100 m, tako da vozači vozila koja nailaze iz smjera na kojem je znak postavljen mogu pravodobno uočiti i po potrebi zaustaviti svoja vozila, odnosno sigurno obići zaustavljeno vozilo.

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.