Upisi u najbolje autoškole

kvalitetna edukacija i vrhunski rezultati prilikom polaganja vozačkog ispita

 

Prometni propisi i pravila / Ostali sudionici u cestovnom prometu

Vozite cestom u situaciji kao što je prikazana na slici. Kako ćete postupiti?


	Vozite cestom u situaciji kao što je prikazana na slici. Kako ćete postupiti?
ubrzati vozilo i obići pješaka prije nailaska vozila iz suprotnog smjera
usporiti vozilo, sačekati prolazak vozila iz suprotnog smjera i potom obići pješaka
nastaviti vožnju prelaskom na lijevu prometnu traku i obići pješaka

Informacije

U sitaciji kada nema površina za kretanje pješaka pa se oni služe kolnikom vozač je dužan uzeti u obzir da su pješaci najugroženiji sudionici u prometu koji se razlikuju po razini znanja, osobnoj odgovornosti i po ponašanju u konkretnim prometnim situacijama. Stoga vozač mora znati kako se ponašaju, koja prava imaju i koje su opasnosti moguće. Kako ne bi ugrozili pješaka, vozač je u ovoj situaciji dužan usporiti vozilo, pričekati prolazak vozila iz suprotnog smjera i potom obići pješaka. Ukoliko ne postoje pješačke površine, pješaci su se dužni kretati uz rub kolnika jedan iza drugoga ne ometajući promet vozila. Na cesti izvan naselja pješak se dužan kretati uz lijevi rub kolnika u smjeru kretanja. Iznimno, pješak se na cesti izvan naselja može kretati uz desni rub kolnika samo kad je takvo kretanje za njega sigurnije (nepregledan zavoj, ponor, zasjek, usjek...)

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.