Upisi u najbolje autoškole

kvalitetna edukacija i vrhunski rezultati prilikom polaganja vozačkog ispita

 

Prometni propisi i pravila / Ostali sudionici u cestovnom prometu

Vozeći cestom naiđete na mjesto obilježeno ovim prometnim znakom.  Kako ćete postupiti?


	Vozeći cestom naiđete na mjesto obilježeno ovim prometnim znakom.  Kako ćete postupiti?
ako nema pješaka, pažljivo nastaviti vožnju
ako ima pješaka, stati i propustiti pješake
ako je pješak tek stupio na kolnik, obići ga na sigurnom razmaku

Informacije

Prometni znak (C02) "obilježeni pješački prijelaz" označuje mjesto na cesti na kojem se nalazi pješački prijelaz. Ako se na obilježenom pješačkom prijelazu ne upravlja uređajima za davanje prometnih svjetala ni znacima ovlaštene osobe, vozač je dužan pješačkom prijelazu približavati se sigurnom brzinom tako da ne ugrožava pješaka, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Vozač će, ako vidi pješake koji žele priječi kolnik, stati i propustiti pješake, a ako nema pješaka, nastaviti svoje kretanje. U situacijama gdje je pješak u naselju udaljen od obilježenog pješačkog prijelaza više od 50 m može priječi kolnik bez njegovog korištenja, ali da ne ometa kretanje vozila. Na cestama izvan naselja pješak mora od obilježenog pješačkog prijelaza biti udaljen barem 100 m da ga ne mora koristiti, ako na taj način ne ometa kretanje vozila.

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.