Upisi u najbolje autoškole

kvalitetna edukacija i vrhunski rezultati prilikom polaganja vozačkog ispita

 

Prometni propisi i pravila / Cesta i njena obilježja

Kako djeluje centrifugalna sila na vozilo pri vožnji kroz zavoj?

nastoji vozilo izbaciti iz zavoja
nastoji vozilo zadržati na putanji kroz zavoj
nastoji vozilo prevrnuti u zavoju

Informacije

Centrifugalna sila u vožnji vozila ravno jednaka je nuli. Centrifugalna sila nastaje kada se vozilo kreće kroz zavoj (nastoji izbaciti vozilo iz zavoja) i djeluje suprotno od bočne sile trenja ili još jednostavnije, suprotno od smjera zavoja. Centrifugalna sila je veća ako je brzina vožnje veća ili ako je polumjer zavoja manji. U tim situacijama može doći do klizanja, prevrtanja ili zanošenja vozila.

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.