Prometni propisi i pravila / Cesta i njena obilježja

Kada dolazi do  zanošenja vozila u zavoju?

kada je centrifugalna sila veća od raspoložive bočne sile trenja
kada je raspoloživa bočna sila trenja veća od centrifugalne sile

Informacije

Ako je centrifugalna sila veća od raspoložive bočne sile trenja, dolazi do zanošenja vozila. Vozila sa stražnjim pogonom podložna su zanošenju. To se često događa ako se prevelikom brzinom uđe u zavoj, a prilikom jačeg kočenja dolazi do blokiranja stražnjih kotača i njihovog pomicanja u stranu.

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.